header_image
Your search results

Sleutel kwijt? Schakel de verzekering in.

Posted by Marcello on 5 december 2017
| 0

Wat kun je verzekeringstechnisch het beste doen?

Iedereen heeft wel een keer een moment gehad dat alle zakken en tassen ondersteboven gekeerd worden om op zoek te gaan naar de huissleutel. Vaak vind je hem terug, soms niet en zwerft hij ergens.

Sleuteloverdracht

Naast het verliezen van sleutels, kan het ook zijn dat je – zonder dat je het zeker weet – te weinig sleutels hebt. Bij de overdracht van een huis bijvoorbeeld. Maar liefst 8 op de 9 huiseigenaren heeft namelijk een sleutel elders ondergebracht. Uit onderzoek blijkt dat – wanneer de woning van eigenaren wisselt – zo’n 40 procent van de nieuwe bewoners denkt niet het volledige setje sleutels te krijgen bij de sleuteloverdracht.

Aangifte

In beide gevallen is de kans op inbraak aanwezig. Uw huissleutel is immers in handen van een voor u onbekend persoon. Niet een heel prettig idee. Daarnaast kan het zijn dat de verzekering niet uitbetaalt op het moment dat er ingebroken wordt en er geen sporen van inbraak zijn. Mocht je een sleutel kwijtraken door verlies of diefstal, is het altijd goed om in de eerste plaats aangifte te doen van vermissing dan wel diefstal. Vervolgens neem je contact op met je verzekeraar om te overleggen wat je nu het beste kunt doen.

Vervangen binnen 24 uur

Normaliter ben je door uw verzekering gedekt voor een bedrag waarmee je minimaal de sloten van de woning kunt vervangen. Met nieuwe sloten maak je de vermiste sleutel waardeloos en verminder je direct de kans op inbraak. Voorwaarde is vaak wel dat de sloten binnen 24 uur vervangen dienen te worden om het risico op een eventuele inbraak te verkleinen. Voordat je rigoureus alle sloten helemaal vervangt, bekijk eerst even alle mogelijkheden. Soms is alleen het vervangen van de cilinders al voldoende, waardoor u een hoop geld kunt besparen.

Hebt u het idee dat u bij de sleuteloverdracht niet alle sleutels hebt ontvangen, dan is het vervangen van de sloten aan te raden. Hiervoor bent u echter niet verzekerd. Bent u een sleutel kwijt door middel van verlies of diefstal, schakel dan uw verzekering in. Grote kans dat de verzekeringsmaatschappij hiervoor wel een dekking heeft.